torstai 28. tammikuuta 2010

Red Bull tekee kulttuuriteon


On koomista, että energiajuomayhtiö Red Bull kokoaa maailman parhaimmat muusikot urbaanin ja elektronisen musiikin saralta yhteen kahdeksi viikoksi Red Bull Music Academya varten ja kokoaa ne sitten vielä levylle. Siis energiajuomayhtiö.

Mutta aina ei pidä kyseenalaistaa. Kun levykaupasta sain onnekkaasti käsiini vuoden 2008 Red Bull-kokoelmalevyn, tiesin että levysoittimeni tulisi kovaan käyttöön seuraavien päivien aikana.

Olen tuota levyä kuunnellut koko syksyn ja itse asiassa pienehkö dubsteptuntemukseni perustuu pitkälti juuri tuolle levylle. Suomea levyllä edustaa dubstepmies Desto, joka selviää kiitettävästi.

Myös blogini Kovimmat tänään-palstallakin vieraillut elektrohiphoppari Coco Solid tuli minulle tutuksi juuri Red Bullin avulla.

Tietysti 35 biisin joukosta löytyy musiikkia, joka minulle on liian kokeilevaa tai rajoja rikkovaa, mutta enimmäkseen kokoelma on täyttä laatua. Uudenlainen soul, chill out, hiphop, dubstep, techno, house ja elektroninen pop ovat kaikki hyvin edustettuna levyllä.

Vielä loppuun maininta koko maan kattavasta levyalesta, joka alkaa huomenna! Nyt on siis hyvä aika mennä levyostoksille ja ostaa ne albumit, jotka ovat jääneet joskus ostamatta hinnan takia! Aika kaivaa vanhat suttuiset paperilaput esille, joihin koko viime vuoden on kirjoitellut bändien nimiä netissä bongaillessa tai radiota kuunnellessa.

Tässä linkki nettisivulle, jossa on lueteltu kaikki levyaleen osallistuvat kaupat.

6 kommenttia:

  1. Joo okei se levyale, mut luulen että parhaiten kunnon levyjä löytyy kyl iha erikoisliikkeistä eikä ne pidä alea kun ei tarvi. Anttilat jyllää perusmoskaa jota ei itteä kunnioittava musadiggari ostais ku äitienpäiväks. Ja kiva että Red Bull jotain kunnollistaki tekee kun se kuitenki on ihan myrkkyy ite.

    VastaaPoista
  2. Onhan levyalessa mukana ainakin Stupido ja Levykauppa X, joista löytyy ihan mukavasti myös ei niin kaupallista listahittimusaa! Olen kyllä samaa mieltä Anttila-asiassa, siellä ei itseään kunnioittava musakuuntelija edes kehtaa käydä.

    VastaaPoista
  3. Kysyin kerran Anttilassa, löytyisikö Johnny Cashin American Recordings -levyjen kolmatta osaa. Myyjälle piti tavata Johnny Cashin nimi, kun ei ollut tuttu artisti... Tuolla tasolla on musa-asiantuntemus Anttilassa. :)

    VastaaPoista
  4. No ei sitä tietämystä aina todellakaan löydy. Olin muutama vuosi sitten eräässä levykaupassa ja kyselin soulyhtye Sister Sledgen levyjä. Myyjä melkein huusi kiukuissaan mulle "ei meillä mitään heviä täällä ole". Myöhemmin sama myyjä tuli pahoitelemaan erehdystä...

    VastaaPoista
  5. No tuli sentään pahoittelemaan, harvinaista sekin. Kiva blogi sinulla, muuten. :)

    VastaaPoista