lauantai 23. tammikuuta 2010

The Ting Tings - Perjantai-illan piristys


Vierailin tänään Helsingin levykaupoissa ja sieltä tarttui mukaan loistava indielevy. Vaikka alun perin The Vombatsia lähdin bongailemaan, levyä ei löytynyt sitten millään. Myös Empire of the Sunia katselin, mutta albumin osto kaatui törkeään hintaan. Ehkä sitten joskus.

Ostin englantilaisen kevyttä indiepoppia soittavan The Ting Tingsin albumin ”We Started Nothing”. Kyseessä on Musictelevisiollakin soivan bändin ensimmäinen levy.

The Ting Tings koostuu kahdesta muusikosta: rumpali Jules de Martinosta sekä laulajakitaristi Katie Whitesta. Syntikoilla kaksikko maustaa musiikkiaan mukavasti. Kappaleet ovat melko yksinkertaisia, mutta eivät kuitenkaan puuduttavia johtuen vetävistä melodioista ja koukuttavista rumpukompeista. The Ting Tingsin musiikki on puhdasta poppia, joka on saavuttanut Englannissa hyvän suosion vierailemalla virallisen singlelistan kärkipaikoilla.
Yhtyeen vetovoima perustuu räväkän Katie Whiten hiphoptyyliselle melodiselle huutamiselle.

Katie White ei onnistu valitettavasti kovin hyvin puhtaassa laulamisessa, mutta hiphoptyylinen räppäys tarvitsisi seuraksi laulamista, jotta mielenkiinto pysyisi yllä koko albumin verran, eikä kuulostaisi monotoniselta. The Ting Tings saisi lisää ilmettä jos vähäeleiseltä kuulostava rumpalikin tarttuisi useammin mikkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti