sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

The Morning Benders auttaa


The Morning Benders on järjestänyt tempauksen Japania auttaakseen. Yhtye julkaisi Big Echo -nimisen albumin viime vuonna. Nyt yhtye myy uutta levyä, josta löytyy Big Echo -albumin kappaleista väännetyt uudelleenmiksatut versiot. Japan Echo EP:n voi ladata yhtyeen nettisivuilta valitsemallaan hinnalla. Levyn tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Yhtye julistaa nettisivuillansa hieman yliampuvasti: "We love you Japan".

Minun korvissani tälläiset tempaukset kuulostavat tekopyhiltä. Jos Japanin katastrofia katsoo bändin näkökulmasta, tilanne on loistava. Yhtye voi häikäilemättömästi hyötyä toisten hädästä. The Morning Benders saa ilmaista positiivista julkisuutta helposti. Jos yhtye olisi julkaissut remix-levyn tammikuussa, media olisi heti leimannut levyn helpoksi ja halvaksi rahastukseksi. Nyt yhtye voi julkaista vaikka minkälaista skeidaa hyväntekeväisyyden nimissä. Eihän nyt kukaan kehtaa levyä haukkua, hyvällä asialla kun ollaan.

Mutta ehkä olen vain liian skeptinen ja The Morning Benders ja muut lukemattomat yhtyeet (kuten Von Hertzen Brothers, joka esiintyy tänään Tavastialla Pelasta punainen pallo -hyväntekeväisyyskonsertissa) haluavat vilpittömästi auttaa. Ainakin toivon niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti