perjantai 30. maaliskuuta 2012

Räppiä Munkkisaaren rytmiviidakosta

kuva: Johanna Louhivuori

Super Janne (Janne Vakkilainen) on värikäs poikkeus muuten harmaissa suomiräppipiireissä. Helsingin svengaavin tyhjäntoimittaja samoilee Munkkisaaren rytmimusiikkiviidakossa ja räppää letkeästi Helsingin hengailuista peruspositiivisella otteella.

Charmikas sanataituri teki läpimurtonsa jo vuonna 2006 julkaistuaan Hyvät munkit volume 1 -lätyn. Varsinainen kokopitkä albumi "Munkkisaari" ilmestyi vasta neljä vuotta myöhemmin - Super Jannen itsensä säveltämänä, sanoittamana, sovittamana, miksaamana ja tuottamana.

Menestysalbumin jälkeen Super Janne on viettänyt hiljaiseloa, mutta äskettäin hän ilmoitti nettisivuillaan äänittävänsä toista kokopitkää albumiaan toukokuuksi. Viime joulukuussa räppäri suoritti myös läppärinsä kovalevyn suursiivouksen, ja sieltä löytyneet aarteet koottiin Hyvät munkit volume 2 -levylle. Se ei ole kuitenkaan mikään mikrossa lämmitettävä jämälevy. Munkkisaarelaisen räppärin riimit soljuvat yhtä mielikuvituksellisesti ja hauskasti kuin ennenkin, ja maailmanparannussoulia ja hikistä funkkia samplataan tuhdisti.

Kuuntele toista kokopitkää odotellessa Hyvät munkit volume 2 oheisen lootan avulla!

1 kommentti: