sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Hieman erilainen tuliainen Tsekistä


Isoäitini vieraili pari kuukautta sitten Tsekissä. Hän ei sortunut tavanomaiseen tuliaiseen, tylsään rihkamaan, vaan vieraili paikallisessa levykaupassa ja osti minulle slovakialaisen punkbändin levyn. Siitä sietää antaa kiitosta, hän oikeasti näki vaivaa tuliaisen ostoon. Aika hyvin 70-vuotiaalta.

Horkyze Slizen albumi ”uKaZ Tu TVoJu ZOO” on täynnä hyvin mielenkiintoisia punk- ja rockbiisejä. Sanoituksesta on vaikea sanoa, mutta ainakin Green Daylle, Mao Tse-tungille ja Paris Hiltonille irvaillaan aika useasti 16 biisin albumilla.

Levy alkaa kunnon rockvedolla, mutta albumin toinen biisi onkin jo kuin toisesta maailmasta. Kyseessä on (toivottavasti) parodia R&B:stä sekä hiphopista. Toinen järkytys levyn edetessä tulee viidennen biisin kohdalla, joka kuulostaa pelottavasti iloisten hihhuleiden huilumusiikilta. Kyseessä taitaakin olla se Green Day-parodia, ainakin sanoista päätellen.

Horkyze Slize on välillä tahattomastikin koominen yhtye suomalaisen Teräsbetonin lailla. Järjetöntä uhoamista, mutta kyllä bändi on silti pelastanut aika monta huonoa päivää!

Horkyze Slize: Ukaz Tu Tjovu Zoo

1 kommentti:

  1. Aika hyvä veto mummilta!Itäeurooppalaisesta rock-ja punk-skenestä voi löytyä kiinnostavia ilmiöitä, sillä eristyneisyys länsimaailman valtavirroista pitkän aikaa näkyy jossain määrin yhä. Toki nuorempi sukupolvi on sielläkin aivan yhtä länsivaikutteille altistunutta kuin muuallakin Euroopassa. Lisäksi tsekeillä & slovakeilla on aina ollut aivan omanlaisensa huumori ja ironiantaju - pitkälti historiasta johtuvaa sekin, oletan... t. Funk is not dead

    VastaaPoista