keskiviikko 10. elokuuta 2011

Japanin ihmemaassa jopa levitoidaan



Kuva täältä.

Tokiolaisen Natsumi Hayashin valokuvablogi Yowayowa Camerasta on nopeassa ajassa tullut maailmanluokan ilmiö. Hänen kuvansa ovat levinneet kännykkäsovelluksiin, satoihin blogeihin, kalentereihin, t-paitoihin, nettijätti Yahoon etusivulle ja arvostettujen aikakauslehtien juttuihin.

Hayashi itse nimittää otoksiaan levitaatiokuviksi. Kuvissa hän liikkuu ympäri kaupunkia, mutta ilmassa kuin leijuen. Valokuvat ovat toinen toistaan mielikuvituksellisempia ja värikkäämpiä. Hän leijuu tyhjässä huvipuistossa, kadulla, puistossa tai vaikkapa juna-asemalla. Kaikissa kuvissa on vahva, taianomainen tunnelma. Tokio on muuttunut Liisan ihmemaaksi.

Vaikka ilmassa heiluminen näyttää kuvissa uskomattoman helpolta ja kevyeltä, totuus on toinen. Koska kuvia ei ole käsitelty tietokoneella, kuvaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea notkeita jalkalihaksia. Joskus onnistunutta kuvaa varten tarvitaan satoja epäonnistuneita hyppyjä ja otoksia. Kuvat hän on ikuistanut automaattilaukaisimen avulla.

Tämä mahtava valokuvablogi saattaa kiinnostaa myös kissaihmisiä. Levitaatiokuvien sekaan eksyy nimittäin silloin tällöin kuvia Hayashin kahdesta kissasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti