sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Päättömän hengailun ABC


Olen aina ollut huono hengailemaan. En osaa olla tekemättä mitään näyttäen siltä että tekisin jotain todella tärkeää. Asuinpaikkani on varmasti osaamattomuuteni syy. Suomen katukuvaan ei voi edes kuvitella ghetto blasterit olalla laahustavia nuoria. Mutta newyorkilainen Friends hengaa puolestani ja on tehnyt siitä musiikkia.

Friends on astetta raikkaampi ja coolimpi kuin The Ting Tings, groovempi kuin Foster The People, mutta sumuisempi ja maltillisempi kuin MC Hammer. Parrasvaloissa muidenkin bändiläisten puolesta paistattelee laulaja ja musiikkivideoista vastaava Samantha Urbani. Hänen ei tarvitse hyppiä tekopirteänä kuin energiajuomaa latkiva aerobick-ohjaaja, koska hänet huomataan helpomminkin. Urbanin pitää näyttää vain kyllästyneeltä.

Kun bändin musiikin harjoiteltu velttous ja värittömyys tympii, musiikkivideo paikkaa. Vai voiko kukaan vastustaa I'm His Girl -kappaleen videota, johon on poimittu kaikki mahdolliset kliseet, jotka vain amerikkalaisesta nuorisokultuurista ja 80-luvusta saa irti?


Friends alkaa äänittää täyspitkää levyä ensi vuoden puolella jos vain hengailultansa ehtii.

3 kommenttia:

  1. Sain taas eilen huomata etten saa tätä biisiä pois päästäni, kun se sinne joutuu. Videokin on niin siisti, että mielellään sitä alkais hengaa itekki noin viileesti.

    VastaaPoista
  2. Sanopa muuta! Taidan alkaa kuunnella itse äänitettyjä c-kasetteja vain sen takia, että se näyttää niin hienolta videolla...

    VastaaPoista
  3. Kannatan ja iso mankka olalla tietenkin!

    VastaaPoista