sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Pienemmät lainaavat isommilta

Viime kerralla levykaupasta palattuani olin suhteellisen tietämätön ostamani levyn sisällöstä. Ja syy on yksinkertainen. 60-luvulla Perun undergroundpiireissä riehuneesta Los York'sista löytyy hyvin vähän tietoa espanjaa osaamattomalle.

Kun "68"-LP pyöri levylautasella, huoneen täytti jumalaton ja räkäinen melu. Itse tekemisen meininki, rokkia tuhdilla funk-otteella. Laulaja Pablo Lunan mielipuolisessa espanjankielisessä rääkynässä ("Hey baby" -huudahduksia ei lasketa englanniksi), Pacho Aguilarin hillitömän svengaavassa rumpujen paukuttelussa, Jesus Vilchezin tärykalvoja repivässä basson näppäilyssä ja Walter Pazin ja Roman Palaciosin armottomassa kitaran rämpytyksessä oli jotain epäilyttävän tuttua.



Pienemmät lainaavat isommilta. La Alegria de tu Amor on selvä versiointi Eric Claptonin ja Creamin Sunshine of Your Love -klassikosta. Mutta Abrazame Baby olikin vaikeampi pala. Monen kuuntelukerran jälkeen löysin yhtäläisyyden The Rolling Stonesin Mercy Mercyn ja Abrazame Babyn väliltä. Löydätkö sinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti