maanantai 30. tammikuuta 2012

Kaunista melua


Elektronisen musiikin kuunteluni alkoi kunnolla muutama vuosi sitten löydettyäni Red Bull Music Academyn. Red Bullin työpajoissa muusikot etsivät uusia ilmaisukeinoja musiikilleen energiajuomien voimin. Tuosta kokeellisen musiikin mekasta ovat ponnistaneet menestykseen muun muassa samettiääninen Jamie Woon ja suomalainen dubstepmies Desto.

Tämän vaativan koulun on käynyt myös uusi tuttavuuteni, losangelesilainen Brian Allen Simon, eli Anenon. Musiikkivelho pyörittää omaa Non Projects -levymerkkiä ja taikoo musiikkia, joka haahuilee ambientin ja chillwaven välillä. Kokopitkä albumi ilmestyy Time Out Tokyon mukaan huhtikuussa.

Anenon: Dark Navy Blue - Improvisation Live at Dublab


Anenonin ambient ei ole kuitenkaan mitä tahansa tuuttausta vaan kappaleissa on sielua ja syvyyttä. Kaikuvia rytmejä siivittävät haaveelliset ja uskomattoman kauniit saksofoniosuudet. Brian Allen Simonin eduksi on mainittava, että hän soittaa kappaleillaan itse saksofonia. Esimerkkinä toimikoon merellinen improvisaatio Dark Navy Blue, joka on kuin Le Grand Bleusta napattu.

Anenon: Commons



Anenon osaa kuitenkin tehdä tiiviimpääkin musiikkia. Commons lähenee jo deep housea nakuttavine rumpukoneineen ja toistuvine laulurimpsuineen.

Paikoitellen kappaleissa kuuluu jopa jazz-vaikutteita. Retold / Endless -kappaleessa Anenon on vienyt jazzin keskelle pyörremyskyä - riitasointuiset elektroniset äänet yhdistyvät karuihin rytmipaukutteluihin ja leikkisiin saksofoniosuuksiin. Kaoottisen äänipuuron loppuhuipennuksessa kaikki äänet sulautuvat kitkattomasti toisiinsa.

Raikasta, mielikuvituksellista ja unelmoivaa. Aivan kuten jazz.

Anenon: Retold/Endless

2 kommenttia:

  1. Mistä saat noi kappaleet? + <3

    VastaaPoista
  2. Ja sinä sanoit James Blake vaikeaksi, hitaasti aukevaksi?

    VastaaPoista