torstai 26. tammikuuta 2012

Chimes of Freedom - Dylan taipuu moneksi



Ihmisoikeusjärjestö Amnesty juhlisti nyt tammikuussa 50-vuotista uraansa julkaisemalla Yhdysvalloissa tuhdin Bob Dylan -coverlevyn. Dylanin kappaleita tulkitsee Chimes of Freedom -paketilla yli 70 eri artistia ja bändiä. Joukkoon mahtuu paljon nimekkäitä konkareita, kuten Patti Smith, Johnny Cash ja Raphael Saadiq, ja muutama hieman erikoisempi tulkitsija. Tasaisen varmaa teinipoppia soittavat Maroon 5, My Chemical Romance ja muovisen musiikin ystävien idoli Ke$ha eivät sovi kitara ja ääni -muottiin. Dylan-kimara huipentuu miehen itse laulamaan Chimes Of Freedom -nimikkoraitaan.

Neljälle levylle on päässyt myös nuoren jenkkilaulaja Blake Millsin versio Heart of Mine -kappaleesta. Olen seurannut tämän nuoren lahjakkaan laulaja-lauluntekijän puuhia tarkasti. Tuntuu, että hän on vain kehittynyt Break Mirrors -esikoislevynsä julkaistuaan. Tässä hän esittää Heart Of Minen Daniel Haimin kanssa Conanin showssa. Kerta kaikkiaan must.


Vaikka Amnestyn musiikkijärkäleelle mahtuu monen tärpin lisäksi paljon hutejakin, on kokoelmasta iloa pitkään. Kai haluat tietää, miten Adele tulkitsee Make You Feel My Loven?

PS. Levyä voi kuunnella sähköisesti jo Amnestyn nettisivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti