perjantai 16. elokuuta 2013

Débruit tanssittaa



Kesän aikana levyhylly on jälleen paisunut ja lompakko keventynyt. On aika päättää Funkata-blogin pitkäksi venynyt kesätauko ja esitellä viime aikojen uusia musiikillisia tuttavuuksia.

Perjantain kunniaksi pysytellään vauhdikkaan tanssimusiikin maailmassa, ranskalaisen Xavier Thomasin tuotannossa. Débruit-taitelijanimellä levyttävä musiikkiduunari valittiin vuonna 2008 Barcelonassa järjestetyn Red Bull Music Academyn oppiin, jossa hän työskenteli muun muassa Jamie Woonin kanssa. Woonin, Débruitin ja Om' Mas Keithin yhteistyönä syntyi robottiääniä ja groovaavia syntetisaattoreita hyödyntänyt moderni disco- ja R&B-kappale I'm Goin' Wit' You.

Red Bull Music Academyn jälkeen Débruit puuhasteli erilaisten EP-projektien kimpussa, mutta varsinainen debyyttialbumi From The Horizon julkaistiin Civil Musicin toimesta vasta viime vuonna. Twistiä modernien bassolinjojen, futurististen syntikkavallien ja nopeasti nakuttavien konerytmien keskelle haettiin trendikkäästi maailmanmusiikista. Débruit on ottanut vaikutteita oivaltavasti niin afrobeatista kuin turkkilaisesta popista.

Maailmanmusiikin ja modernin klubijumputuksen riemastuttavan boheemi funk-liitos tuo paikoitellen mieleen bulgarialaisen Kottarashkyn ja suomalaisen Boom Shakalaka -kollektiivin. From The Horizon kuulostaakin parhaimmalta tanssilattialla. Mallia tanssiliikkeisiin voi ottaa esimerkiksi Cuivrée-kappaleen musiikkivideon tytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti