perjantai 2. heinäkuuta 2010

Hän haluaa huussin



Vaikkei Suomessa osata tehdä vielä kovin katu-uskottavaa reggaeta, yritystä on. Suomen reggaeskenen tämänhetkinen johtaja Jukka Poika jakaa mielipiteet jyrkästi: joko pitää tai vihaa. Kyllähän Jukka Poika kuulostaa melko koomiselta veisatessaan sodasta ja suomalaisuudesta liikuttavan innoissaan. Hymyn huulille nostaa myös miehen mongerrukset, joita löytyy melkeinpä joka kappaleen introsta. Mutta onhan Jukka aika symppis.

Viime aikoina reggaenkuunteluni on rajoittunut konkari Damian Marleyhyn. Hänen ässäkorttinsa ”Welcome to the Jamrock” on tiukkaa sanailua ja teräviä biittejä, mutta mielestäni herran parhaimmistoon kuuluvat kuitenkin ”As We Enterin” kaltaiset biisit, joissa mukana muuten Nas. Kappaleiden taustat ovat letkeän nerokkaat ja rytmikin melkein kiihtyy vauhdissa.

Vaikka Jukka Poika ja Damian Marley painivat aivan eri sarjassa genren vastakkaisilla puolilla, Jukka Poika on kuitenkin se kesäartisti. Kesäloman alkaessa mieleeni tulee ”Äänipää”-albumin raita ”Hän haluaa huussin”. Sanoitus on osuva ja Jukka Pojankin ääni soljuu mukavan rennosti.

Funkata-blogi lähtee nyt kesälomalle ja palaa myöhemmin asiaan hyvin levänneenä. Peace!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti