keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Todellista punkkia

Kotimainen punk on ollut paljon esillä tänä vuonna. Kuitenkin punkkokoelmilta on unohdettu ehkä Suomen legendaarisin punkbändi, nimittäin Sig! Kokoonpano muistetaan ehkä parhaiten riipaisevasta klassikostaan "Vuosisadan rakkaustarina", vaikka bändin tuotannosta löytyy paljon myös muita hienoja helmiä.

Sigiä kuunnellessa alkaa miettimään ovelia sanoituksia, joista "Ludvig van Beethoven" on paras esimerkki. Onko laulajalla pilkettä silmäkulmassa? "Ludvig van Beethoven" täyttää kaikki punkin vaatimukset: on säksättävä kitara, syntikka huutaa ja rummutkin lyövät kuin viimeistä päivää. Ja laulaja irroittelee.

"Ludvig van Beethoven" ei ole ainoa kappale, jossa on viittauksia klassiseen musiikkiin. "Tiina menee naimisiin" loppuu sähköurkusooloon, joka kuulostaa epäilyttävästi Mendelssohnin "Häämarssilta".

Sig kannattaa tsekata ja syyksi riittää myös se, että hän on levyttänyt legendaariselle Love Recordsille. Ja vaikka Sigin laulaja Matti Inkinen kuoli ikävästi pari vuotta sitten, hänen musiikkinsa toimii edelleen!

4 kommenttia:

  1. Ludvig van B oli tuntematon aiemmin mutta tosi hyvä vinkki. Sigin muistan monista tosi hauskoista ja ovelista sanoituksista ja hyvästä meiningistä. Ehdottomasti suositeltavaa! Parhaat biisit eivät kuole laulajien mukana.

    VastaaPoista
  2. Ihan totta! Kyllä nyt Matti Inkinen Eppu Normaalit ja muut voittaa!

    VastaaPoista
  3. http://fi.wikipedia.org/wiki/Matti_Inkinen

    VastaaPoista
  4. Miettinen ja muut r..punkkarit vierastivat koskettimia. OIKEASSA rokissa ei saa olla syntikoita.

    VastaaPoista