keskiviikko 4. elokuuta 2010

Syntyneet muusikoiksi?

Viime vuonna Irlannin Talent-realitykilpailu yllätti, kun suuresta rahasummasta kisailevien kilpailijoiden joukkoon ilmestyi jotain tavallisuudesta poikkeavaa, nimittäin 11-, 14- ja 16-vuotiaat veljekset (Mulkerrin Brothers), jotka soittivat ja lauloivat kansanmusiikkia ällistyttävän hyvin ikäisikseen. Ja niinhän siinä kävi, että veljekset voittivat kilpailun.
Tänä kesänä Irlannissa vieraillessani pääsin näkemään nämä muusikkoveljekset livenä ilmaisella pub-keikalla. Niin kuin asiaan kuului, keikkapaikalla oli niin lapsia kuin täysi-ikäisiäkin ja pub olikin aivan täynnä.

Mutta miten ihmeessä näin nuoret pojat osaavat soittaa niin hyvin ja monipuolisesti? Pojat vaihtoivat soittimiaan lennossa kitarasta viuluun ja huiluun. He olivat ammattimaisia ja säätivät jopa itse mikserinkin. Kahden tunnin keikan aikana nuorin poika jopa nousi jakkaraltaan tanssimaan perinteistä irlantilaista kansantanssia ja aika hyvin vielä. Meni voittajien titteli aivan oikeille ihmisille.

Myöhemmin matkan aikana tsekkasin vielä paikallisen hauskan levykaupan ja kahvilan yhdistelmän, josta loistavan pizzan lisäksi löysin kanadalaisen tyttökaksikkko Madison Violetin. Yhtyeeseen tutustuin aivan sattumalta, kirjaimellisesti pizzaa syödessäni. Vaikka Madison Violetin ”Caravan” on aikamoista kitararämpytystä, on albumi monipuolinen ja folkahtava.

Kanadalaiskaksikon lisäksi löysin vielä pitkän linjan irlantilaisen laulaja-lauluntekijä Christy Mooren, joka tunnetaan paitsi karismaattisista akustisista kappaleistaan, niin myös Amerikkaa kritisoivista sanoituksistaan. Ei voi muuta kuin todeta, että Irlanti on täynnä mahtavaa musiikkia hienojen ihmisten ja maisemien lisäksi!

2 kommenttia:

  1. Nyt, kun luen tätä musablogiasi, niin tajuan vasta ihan oikeesti, kuinka kiva, että pääsit noita Mulkerrin velipoikia katsomaan ja että sinne levykauppaankin sattumoisin eksyttiin :)
    Nyt pystyn minäkin nimeämään Madisonin levyltä lempikappaleeni, se on nro 9...

    VastaaPoista
  2. Suomessa saataisiin ottaa mallia tuollaisista levykaupoista!
    Täytyy sanoa, että suosikkikappaleeni Madisonin albumilta vaihtelee kuuntelukertojen mukana. Miinusta on annettava kuitenkin tylsästä kannesta, se antaa musiikista aivan väärän kuvan.
    Toivottavasti pääsen Irlantiin vielä uudestaankin!

    VastaaPoista