keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Ei ihan turha leffa

Kesällä huomasin, että katson aivan liian vähän elokuvia. Siksi päätinkin, että katson joka viikonloppu yhden elokuvan. Syksyn aikana olenkin nähnyt monta hienoa leffaaa, pääasiassa musiikkiin keskittyviä. Olen katsonut esimerkiksi romanttisten komedioiden kaavoja rikkovan 500 days of Summerin (jota on maustettu mukavasti indiemusiikilla) ja erinomaisen irlantilaisen, pienbudjetilla kuvatun Once-elokuvan, joka kuvaa katusoittajan viikkoa.

Viime viikonloppuna filmivuokraamosta tarttui mukaan vuonna 2009 elokuvateattereissa pyörinyt The Boat That Rocket eli suomalaisittain Merirosvoradio. Elokuva sijoittuu vuoteen 1966, Britanniaan. BBC lähettää popmusiikkia radioaalloilla vain kaksi tuntia viikossa, mutta onneksi on olemassa mereltä käsin toimivia piraattiradioasemia, jotka soittavat kevyttä musiikkia vuorokauden ympäri. Merirosvoradio kuvaa kuvitteellisen piraattiasema Radio Rockin radiojuontajien elämää, johon kuuluu alkoholi, rock ja seksi – siis ne kliseet. Kun Radio Rockilla bailataan, mantereen puolella virkamiehet suunnittelevat miten merirosvoradiot voitaisiin lopettaa.

Elokuva on toteutettu hienosti. Radiostudiona toimiva laiva on upea, vaatteet kuin 60-luvulta ja mikä tärkeintä, elokuvan aikana kuullaan aikakauden hienointa musiikkia ja paljon.

Vaikka juoni jääkin hieman ohueksi ja elokuva pitkitetyksi, on se silti katsomisen arvoinen. Merirosvoradio on nimittäin oikeasti hauska. Musiikille omistautuneet radio-DJ:t ovat sympaattisia henkilöitä ja heistä olisi voinut saada enemmänkin irti. Lopun Titanic-kopiointi oli aivan liian pitkä ja melko turha.

Elokuvan jälkeen avasin Spotifyn ja laitoin The Kinksin “All Day And All Of The Night” –kappaleen soimaan. Ja se kuulosti hyvältä.

2 kommenttia:

  1. Ja mikä tietysti hauskinta, moiset piraattiradiot olivat tuolloin todellisuutta. Mun mielestä myös mainio elokuva puutteineenkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Juhani! Merirosvoradio on juuri sopiva lauantai-illan leffa. Ei liian raskas, muttei kuitenkaan pelkkää höttöä.

    VastaaPoista