keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Tutkimus: Keski-ikäisten naisten päiväunien kohde pitää bluesista


Näyttelijä Hugh Lauriella on tapana ujuttaa rooleihinsa musiikkikohtauksia.
P.G Wodehousen hauskoihin kirjoihin perustuvassa "Kyllä Jeeves hoitaa" -sarjassa Laurie esittää 30-luvulla elävää tyhjäntoimittajaa, joka elelee sukulaistensa rahoilla. Kuhnuri-Wooster soittelee pianoa aikansa ratoksi ja harjoittelee huonoin tuloksin pasuunan soittoa. Omalaatuinen ja sarkastinen lääkäri House viettää taas yksinäisiä iltoja viskilasin ja pianon äärellä.

Tänä vuonna Hugh Laurie on päässyt soittamaan musiikkia ilman kahlitsevaa roolihahmoa. Hän on nauhoittanut levyllisen vanhoja bluesklassikkoja. "Let Them Talk" -levy julkaistiin Warnerin kustantamana toukokuun 11. päivä. Kappaleet on lainattu isoilta nimiltä, kuten Memphis Slimilta, Ray Charlesilta ja Blind Blakelta. Laurie laulaa ja soittaa pianoa, muusta pitää huolen taitava yhtye, jonka jäsenet ovat aiemmin soittaneet muun muassa Solomon Burken ja John Legendin leivissä.

Meno on peruskompiltaan verkkainen, kuten oikeaan bluesiin kuuluu (ehkä siksi en olekaan valtava amerikkalaisen juurimusiikin ystävä), mutta onneksi albumilta löytyy sellaisia teräviä rämpytyksiä kuin Lead Bellyn "You Don't Know My Mind" ja Robert Johnstonin "They're Red Hot". Levyllä vierailee nimekäs Walesin tiikeri, sir-tittelin saanut Tom Jones.

Viidentoista kappaleen lisäksi fyysiselle levylle on lisätty kolme bonusraitaa. Yhden niistä, "Guess I'm A Fool" -biisin voi ladata ilmaiseksi sähköpostiosoitetta vastaan oheisen lootan avulla.

This free download widget requires Adobe Flash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti