lauantai 28. toukokuuta 2011

Opa Hey!



Nikola Gruev on bulgarialainen ihmemies. Hänet tunnetaan paremmin tupakkaa polttelevana ja Coca-Colaa juovana Kottarashkyna. Musiikkinörttinä, joka on tuonut bulgarialaisen kansanmusiikin päivitettynä 2000-luvulle. Kottarashky julkaisi vastuttamattoman debyyttilevynsä "Opa Hey!" vuonna 2009 Asphalt-Tango-levymerkillä, mutta löysin albumin vasta tänä vuonna.

Kottarashkyn albumi on pärisyttävä! Kappaleet rakentuvat ihmeellisistä rytmipaukutteluista. Rytmien päälle Nikola Gruev on rakentanut kiehtovan ja psykedeelisen maailman vanhoja ja uusia äänitallenteita leikkaamalla ja yhdistelemällä.

Tämän äänitaiteilijan kappaleet ovat kuin mantroja, joita hoetaan koko ajan kiihdyttäen. Aina parin lausuntakerran jälkeen säkeistöt kasvavat ja täydentyvät. Lopulta kappaleet rymisevät kuuntelijaa kohti huilun, klarinetin, viulun ja rätisevien äänilooppien voimin. "Opa Hey" on hullunkurinen ja svengaava paketti, joka laittaisi rammankin tanssimaan. Onneksi levylle on siroteltu pari rauhallisempaa kappaletta menoa jarruttamaan ja tasapainoittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti