perjantai 27. toukokuuta 2011

Animaatio salkkumiehistä

Brandt Brauer Frick's Caffeine from Patricia Luna on Vimeo.

Jim Davisin sarkastisen ja laiskan sarjakuvahahmon Karvisen mielipuuhaa on seurata ikkunasta ihmisten laahautumista töihin. Danae Diazin ja Patricia Lunan ohjaama musiikkivideo seuraa sivusta samaa masentavaa näytelmää. Salkkumiehet kävelevät rytmikkäästi ja ilmeettömästi kahviautomaattien luokse, seisovat jurosti hisseissä, istuvat jähmettyneinä metrossa. Kaikki välttävät katsekontaktia. Kasvottomien virkamiesten seassa on kuitenkin yksi mies, radikaali, joka kulkee vastavirtaan. Mies lähtee salaa työpaikaltansa pois puikkelehtien ihmismassojen välistä. Juoni tiivistyy, katsoja jännittää. Pääseekö mies koskaan kunnolla karkuun?

Saksalaista kokeellista elektronista musiikkia tekevän Brandt Brauer Frick'sin "Caffeine" sopii animaatioon saumattomasti. Painostavasta ja hypnoottisesta kappaleesta tulee mieleen rapiseva tietokoneen näppäimistö.

Musiikkivideosta on jätetty kaikki turha pois. Se on yksinkertaistettuna hätkähdyttävää katsottavaa. Vaivaisessa viidessä minuutissa onnistutaan luomaan vahva juonellinen kaari. Jokainen aamulla bussissa matkustava pystyy samaistumaan tähän animaatioon.

Lopputeksteissä tekijät kiittävät perheidensä lisäksi ironisesti kahvia. Se taitaakin olla elokuva-alan parhain sponsori ja innoittaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti