keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Ensisoinnusta asti

Valokuva © Diana Healey Photography

Aina joskus tajuntaan iskee kappale, joka tekee vaikutuksen heti, ensimmäisen tahdin aikana. Siihen tarvitaan rämpyttävä kitara, vahva karismaattinen ääni ja hitusen dramaattista menoa. House of Wolvesin "50's" on sellainen biisi.

Rey Villalobos on valinnut musiikkiprojektillensa huonon nimen. Google-haku tarjoaa ensimmäiseksi hakusanalla House of Wolves poprockyhtye My Chemical Romancen kappaletta. House of Wolvesin musiikki on kuitenkin kaukana teinirockyhtyeen kylmästä saundista. Rey Villalobos on ottanut mallia klassisista laulaja-lauluntekijöistä (ja runotytöistä), jotka pärjäävät pelkällä kitaralla ja äänellä.

Levy ilmestyy kesäkuussa, mutta sen voi kuunnella etukäteen Bandcamp-palvelusta. "Fold In The Wind" -albumin on miksannut John Askew, joka on tuottanut muun muassa The Dodosin "No Color" -levyn.

Hyvä kappale kasaa valtavia paineita albumia kohtaan. "50's"-kappaleen häikäisemänä "Fold In The Wind" -albumin muut raidat vaikuttavat mitäänsanomattoman pitkiltä ja liialliseen runopoikailuun sortuneilta.

Mutta onneksi upean kappaleen voi kuunnella monta kertaa peräkkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti