keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kun reggaepipo ei kiristä


On bändejä, jotka kuulostavat hyvältä levyllä, mutta joiden luulet kuulostavan huonolta keikoilla ja bändejä, jotka kuulostavat hyviltä keikoilla, mutta joiden luulet kuulostavan huonolta levyllä. Sitten on brightonilainen Resonators, tuo ihana yhdeksänhenkinen dub-orkesteri.

Resonatorsin vuonna 2010 kauppohin pongahtanut omakustannelevy vakuutti kaiken maailman kriitikot ja samalla minutkin. Letkeässä reggaepaahdossa, samettisissa lauluosuuksissa (Fayen ja Kassian äänet sopivat yhteen kuin juusto ja näkkileipä), keinuvissa dub-rytmeissä ja leikkisissä puhallinsoittimissa on tunnelmaa.

Nyt olen vakuuttunut myös siitä, että Resonators on erinomaisessa livekunnossa. Siitä ensimmäinen todiste on joulukuussa päivänvalon nähnyt kolmiraitainen livelevy Live EP. Se on äänitetty Brightonin keikalla Englannista. EP:llä orkesteri irrottelee ja hulluttelee vapautuneesti ja kappaleissakin tuntuu olevan enemmän potkua ja tunnelmaa kuin loppuun asti viilatuissa albumiversioissa.



Toisena esimerkkinä toimikoon oheinen video Secret Garden Partysta, jossa bändi esiintyi viime vuonna. Todelliset pippalot, sanoisin.


Resonators @ Secret Garden Party 2011 from Alex Forster on Vimeo.

Joka tapauksessa livelevyn voi napata Bandcampista haluamallaan hinnalla tai vaikkapa ilmaiseksi. Reggae on parhaimmillaan livenä, väitän täältä läppärin äärestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti