keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Sä kuulut aamuun jokaiseen

Harold Ramisin ohjaamassa Päiväni murmelina -elokuvassa (Groundhog Day, 1993) itserakas sääennustaja Phil Connors (Bill Murray) joutuu elämään saman murmelintäyteisen päivän yhä uudelleen ja uudelleen. Joka aamu tasan kello kuusi kelloradio pamahtaa päälle ja Connors herää raivostuttavan hyväntuuliseen tuuttaukseen, Sonny & Cher -duon vuoden 1965 listaykköseenI Got You Babe.

Katson elokuvan säännöllisesti muistuttaakseni itselleni kuinka onnekas olen, kun voin valita aamuhumppani itse. Lopputekstien aikana alan kuitenkin miettiä, mikä kappale olisi sellainen, jota jaksaisin kuunnella kaikki loppuelämäni aamut. Varmaa on ainakin, ettei se olisi elokuvassa niin ikään soiva Frankie Yankovicin hilpeä Pennsylvania Polka tai Delbert McClintonin rempseä I'm Your Weatherman.

Pitkän harkinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että saksofonisti Joe Hendersonin All Things Considered olisi varteenotettava vaihtoehto. Se on kahdeksanminuuttinen lattarijazzralli, joka löytyy miehen Canyon Lady -albumilta (1973). Kongoissa on mestarillinen Francisco Aguabella ja trumpetissa Miles Davidisin ja Count Basienkin kanssa musisoinut Oscar Brashear. Ja Hendersonin tenorisaksofoni raikaa kevyen varmasti kuten aina.

Onneksi tämä jää pelkäksi spekuloinniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti