tiistai 2. maaliskuuta 2010

Beach House - Vuoden Lupaus



Jälleen blogi tulee hieman myöhässä – mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.
Olen pitkään harkinnut indieyhtye Beach Housen toisen albumin ”Teen Dreamin” ostoa, joka ilmestyi tänä vuonna vähän aikaa sitten. Minua kuitenkin epäilytti musalehtien levyarviot, jossa albumia kyllä kehuttiin hyväksi, mutta liian monotoniseksi ja tasapaksuksi. Koska Myspacen avulla täydellistä kuvaa yhtyeestä ei saa, päätin vierailla levykaupassa ja ostaa ”Teen Dreamin”ja ottaa riskin. Yhden setelin köyhempänä palasin himaan ja laitoin levyn soimaan. Kyllä kannatti!

Minä kumoan kaikki väitteet monotonisuudesta ja sanon, että ”Teen Dream” on varmasti vuoden parhaimpia albumeita! Tälläistä hehkutusta, musakiihkoilua ja rajatonta ylistystä yhdestä albumista taisi viimeksi itselläni olla Interpol-laulajan sooloprojektin Julian Plentin kanssa. Ja se oli jo viime syksynä.

Ennen ylistyksen aloittamista pari faktaa yhtyeestä: tämä amerikkalainen dream pop-bändi koostuu vain kahdesta muusikosta: Alex Scallysta, joka vastaa syntikasta ja kitarasta sekä Victoria Legrandista, jonka heiniä ovat laulu ja jonkinlaiset urut. Ehkä hieman erikoinen yhdistelmä, mutta toimii. Huhun mukaan Beach House äänitti albumin kirkossa!
Musiikki on mukavan pehmeää ja haikeaa rumpukoneineen, syntikoineen ja rajoja rikkovineen kitaroineen. Victoria Legrandin omalaatuiset tulkinnat ovat hienoa kuultavaa. Beach Housen biisit “Norway” ja "Walk In The Park" ovat tämän vuoden parhaimpia biisejä.

Itse “Teen Dreamista” mainittava jännä pakettiratkaisu. CD:n mukana tulee nimittäin DVD,josta löytyy albumin jokaista biisiä varten kuvatut musavideot. Yhtye on selvästi visuaalista tyyppiä, koska biisejä kuunnellessa on helppo kuvitella kappaleelle dramaattinen ja ehkä hieman synkkä musavideo. No jaa. Ainoa miinus cd+DVD-ratkaisusta tulee tylsälle kannelle. No ehkä silläkin on tarkoitus.

Funkata-blogi suosittelee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti