perjantai 7. toukokuuta 2010

Country on paha sana - funk hyvä



Kevät huijaa minua joka vuosi. Luulen, että aurinkoinen kevät on vihdoinkin tullut ja alan kaivaa kaapeista huppareita. Mutta silloin aurinko katoaa kuin salamaniskusta ja alkaa sataa oikein kunnolla!

No, tähän auttaa vain kunnon funk! Juttelin erään ystäväni kanssa musiikista ja aikamme juteltuamme hän häpeillen tunnusti pitävänsä countrysta. Heti perään hän suurena rockfanaatikkona lisäsi pitävänsä vain uudemmasta rockpainotteisesta coyntrysta.

Myöhemmin hän antoi minulle poltetun cd:n. Robert Randolph ja The Family Band luki kannessa. ”Se on hieno sekoitus terävää funkkia, kunnon rockirroittelua ja no – countrya.

Sateisina päivinä laitan aina kyseisen levyn soimaan (niin kuin tänään). Jo yksi raita onnistuu muuttamaan harmaan sateisen päivän energisen aurinkoiseksi.

3 kommenttia:

  1. Älähän nyt. Ei se kantri aina ole kirosana. Tsekkaa vaikka John Doe.

    VastaaPoista
  2. Niin, no onhan niitä. Mutta ei kyllä kantri ole Suomessa paljoa tilaa saanut, kun Ylenkin kantrimusaohjelma tulee joskus lähempänä puoltayötä! En itse ohjelmaa ole kuunnellut, mutta tämä kaverini valitteli ohjelman myöhäistä aikaa.

    VastaaPoista
  3. Kantrissa on se merkillisyys, että se alkaa maistua, mitä vanhemmaksi tulee. Toisaalta ei itsellenikään, ainakaan vielä, putoa mikään Johnny Cashia kantrimpi...

    VastaaPoista