tiistai 1. helmikuuta 2011

Cha Cha Cha Bay


Helmikuussa kannattaa kuunnella lämpöistä rytmimusiikkia. Golden Afrique –kokoelma on tarkoitukseen oiva vaihtoehto. Network-levy-yhtiö on koonnut tuhdin, kaksi levyä sisältävän, melkein kolmetuntisen musiikkipaketin, joka miellyttää korvan lisäksi myös silmää.

Golden Afrique osa 1 esittelee laajan kattauksen musiikkia 70- ja 80-luvuilta Länsi-Afrikasta. Malista, Gambiasta, Senegalista ja Guineasta tuleva musiikki on rikasta, vaikka maat elävät köyhyydessä.

Musiikissa kuuluvat samban ja cha cha chan rytmit ja riemu, toisaalta myös sielukas rytmimusiikki ja svengaava jazz. Tässä kokoelma minun makuuni!

Kattava infovihko esittelee äänenlähteet, kuten Super Mama Djombon, Idy Diopin ja Guelewar Band of Banjulin englanniksi, saksaksi ja ranskaksi.

Tätä levyä ei löydy Anttilasta, vaan niistä perinteisistä levykaupoista! Network-lafka on afrikkalaisen popmusiikkia esittelevän kokoelmasarjan lisäksi julkaissut Desert Blues –kokoelman, joka esittelee musiikkia Saharan ja Sahelin tienoilta. Tämän maailmanmusiikkia julkaisevan yhtiön mielenkiintoisiin levytyksiin kannattaa siis tutustua!

Lue pieni juttuni Golden Afriquen toisesta osasta ja Afrikka-saundista täältä.

Idy Diop: Yaye Boye

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti