perjantai 25. helmikuuta 2011

Etiopialainen musiikki tekee hyvää sydämelle

Olen katsonut vuonna 2005 kuvatun Broken Flowers –elokuvan jo kaksi kertaa tänä vuonna. On monta syytä miksi elokuvan voi katsoa useammankin kerran.

Bill Murray näyttelee upeasti Don Johnstonia, tietokonebisneksellä rikastunutta vanhaa Don Juania, jonka elämästä puuttuu sisältö. Mies lähtee matkalle. Hän käy katsomassa entisiä heilojansa ja yrittää selvittää salaperäisen kirjeen lähettäjää. Kirjeessä kerrotaan että hänellä on 19-vuotias poika jossain päin maailmaa. Don Johnston tapaa matkallansa mitä mielenkiintoisempia hykerryttäviä persoonia. Surumielisessä elokuvassa on paljon hienovaraista huumoria.

Matkaa siivittää upea etiopialainen musiikki. Niin kuin Don Johnstonin ystävä ja naapuri sanoo, ”etiopialainen musiikki tekee hyvää sydämelle”. Elokuvassa kuullaan hypnoottista jazzia ja etiopialaista musiikkia yhdistelevän Mulatu Astatken kappaleita. Instrumentaalimusiikkia tehtaileva Mulatu Astatke on ollut musiikin kanssa tekemisissä jo 60-luvulta alkaen ja on luonut käsitteen Ethio-jazz. Musiikki on huikean kuuloista isolla kokoonpanolla soitettuna! Mulatu Astatke esiintyi Suomessa viime vuoden joulukuussa YK-klubilla uuden albuminsa ”Mulatu Steps Ahead” takia.

Mulatu Astatke from Takis Peppas on Vimeo.

Tässä herkullinen maistiainen miehen keikalta. Muusikoilla taitaa videosta päätellen olla yhtä hauskaa kuin yleisölläkin!

Elokuvan komean tunnuskappaleen esittää Holly Golightly The Greenhornesin kanssa. “There Is an End” on vangitseva kappale pitkälti ihanien sähkökitaroidensa takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti