tiistai 5. huhtikuuta 2011

Ruotsinlaivan karaokebaarissa

Monster Rally kuulostaa pelottavasti ruotsinlaivan karaokebaarin taustamusiikilta. Kolme poolopaitaista, tylsistyneen näköistä miestä voisivat soittaa tälläistä musiikkia kahdeksan tuntia päivässä Helsinki-Tukholma -välillä.

Ensivaikutelma eroaa kuitenkin totuudesta. Monster Rally on yhden miehen, Ted Feighanin elektroninen orkesteri. Koska ihmisellä on vain kymmenen sormea, äänimaisemat syntyvät samplerin avulla. Amerikkalainen Ted Feighan yhdistelee toisiinsa pieniä pätkiä rennosta surffimusiikista, kevyestä tropicaliasta ja hiphopista. Ääniklipeistä syntyy yksi kokonaisuus. Kokonaisuus on laitettu pakettiin: "Coral LP" -julkaistiin tammikuussa.

"Coral LP" on saanut Amerikassa vuolaita kehuja ja selkääntaputteluja. Vaikka en läheskään kaikkea ylistämistä allekirjoita, täytyy sanoa, että Monster Rallyn konsepti on ovela ja hauska. Kuusitoistaraitainen levy on aivan liian pitkä, puuduttava ja yllätyksetön. Monster Rally kuitenkin todistaa, että vanhoista kappaleista saa rakennettua jotain uutta, kunhan vain tekijä taitaa samplerin nakuttelun, omaa luovaa ajattelua, laajan musiikkikirjaston ja jaksaa viettää monta pitkää yötä tietokoneen ruutua tuijotellen.


Gold Robot -levy-yhtiön julkaisema "Coral LP" on kuunneltavissa ilmaiseksi ja ladattavissa maksua vastaan Bandcamp -palvelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti