torstai 5. toukokuuta 2011

Trendikäs mainostemppu - Bronco EP


Nykyään ei ole tavatonta, että kappaleet jäävät musiikkivideoidensa varjoon. Hälytyskellojen pitäisi alkaa soida, kun alkaa miettiä, kumpi tuli ensin: video vai kappale.

Reilun kuukauden ajan olen sulatellut Femme En Fourrurea. Se on ainakin omasta mielestään viileä. Helsinkiläinen kahden hengen pumppu tekee tummaa elektronista musiikkia, jossa kuuluvat nakuttavat house-biitit ja teatraaliset bassot. Rytmi on painostava ja synkkä. Kuitenkin kappaleissa on jotain selittämättömän vänkää ja hypnoottista.

Vaikka elektroniset kokeilut tuppaavat menemään ja tulemaan, Femme En Fourrure ei ole muotilehtiperspektiivistä katsottuna mikään ohimenevä ilmiö. Yhtye on julkaissut kasan singlejä ja tukun remikseja. Nimen takana oleva kaksikko on heittänyt myös dj-keikkoja. Mutta nyt puhutaankin trendeistä. Tavallisen musiikinkuluttajan näkökulmasta Femme En Fourrure on projekti, joka saa kappaleisiinsa nähden liian paljon huomiota.

Pumppu julkaisi maaliskuussa Bronco-levy, josta löytyy nimikkokappaleen lisäksi kolme muuta versiota kappaleesta ja vahvasti houseen nojaava Smear. En sano, että Bronco olisi vetämätön kappale, mutta väitän, ettei duo saa pidettyä kuuntelijakuntaansa koossa vain parin kappaleen voimin. Levyn julkaisi suomalaiseen klubimusiikkin erikoistuva Top Billin.

Tyylikkäitä mainoksia tehtaileva suomalainen Cocoa teki Bronco-kappaleeseen tyrmäävän ja laadukkaan musiikkivideon. Päähenkilö, häikäilemätön kolmekymppinen mies, lähtee laukkaamaan Helsingin villiin yöhön. Trendipellet voivat bongailla absurdilta filmiltä tuttuja paikkoja: ruudussa vilahtaa ainakin Playground-klubi ja levykauppa Stupido.

Femme En Fourrure ei suhtaudu musiikkiin liian ryppyotsaisesti, ja hyvä niin. Musiikissa kuitenkin kuuluu todistelun tarve ja se haiskahtaa laskelmoidun kaupalliselta. Femme En Fourruren musiikkivideoita katsellessa odottaa, milloin Dieselin tai jonkin muun pinnalla olevan vaatemerkin logo pomppaa ruutuun. Ja kappas kappas, Diesel on ollut väsäämässä Blump Bisquit -kappaleen videota. Onko kyseessä vain viileän yhtyeen nimissä toteutettu viileän laskelmoitu mainostemppu?

2 kommenttia:

  1. Kauhea tyyppi toi kikkarapää. Toivottavasti ei tuu koskaan missään vastaan. Yhyy, onks pakko mennä takas Suomeen, kun siellä kaikki on tollasia urpoja?

    Ei ollu ainakaan yhden kuuntelun perusteella mun musaa tää. Puolet lyhyempänä vois ehkä toimia.

    VastaaPoista